
Prezentujemy Państwu przykładowe menu weselne:
1. Obiad:
Pierwsze danie: rosół z kury.
Drugie danie:
- ryż z białym sosem, rodzynkami i gotowanym mięsem drobiowym,
- Podajemy 4 sztuki mięsa do wyboru na osobę:
- kotlet schabowy z pieczarkami,
- kotlet de volaille z pietruszką i masłem,
- zraz wołowy z boczkiem, ogórkiem i cebulą,
- roladka wieprzowa,
- pieczeń z szynki,
- medalion z indyka w złotej panierce,
- cała kaczka pieczona w jabłkach z sokiem pomarańczowym,
- ziemniaki z wody z koperkiem,
- ciemny sos,
- bukiet surówek ( 3 do wyboru: buraczki z chrzanem i cebulą , marchewka z groszkiem , biała kapusta , świeża marchewka z brzoskwinią, kapusta zasmażana z boczkiem , wiosenna surówka z kapusty piekińskiej , talarki z buraczków z octem balsamicznym zapiekane w piecu , zasmażana czerwona kapusta na ciepło )
2. Deser:
- lody z bitą śmietaną i owocami,
- owoce na patery
3. Zakąski:
- kurczak wędzony w cieście francuskim z serkiem i papryką,
- kawałki kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z dipem,
- mini tortille z kurczakiem ,
- pasztet staropolski z żurawiną,
- naleśniki szpinakowe z twarożkiem , rzodkiewką i kiełkami ,
- galaretka z kurczaka lub wieprzowa ,
- śledzik na cztery sposoby (w oleju, rolmopsy , po kaszubsku , w sosie musztardowym),
- krokiety z mięsem mielonym , pieczarkami i serem
4. Kolacja:
- pstrąg w galarecie lub ryba po grecku,
- schabowy nadziewany kiełbasą polską i marchewką na gorąco lub w galarecie,
- leczo lub strogonow wieprzowy,
- bigos,
- 3 sałatki do wyboru (ravioli, gyros, grecka, tradycyjna warzywna, z kurczakiem wędzonym, sałatka z rukolą, gruszką, orzechami, grejpfrutem i serem pleśniowym),
- rolada rzymska nadziewana gotowanym jajkiem podawana z sosem chrzanowym,
- roladka z kurczaka nadziewana porem podawane z sosem śmietanowym,
- pieczywo, masło,
- 2 zupy do wyboru (barszcz , flaki , żurek z jajkiem , krem z pomidorów z śmietaną, gulaszowa pikantna ),
5. Napoje (bez limitu):
- kawa, herbata,
- sok jabłkowy, pomarańczowy i woda z cytryną.
W cenie:
Pokój dla młodej pary ze śniadaniem .
Możliwość modyfikowania menu według życzenia klienta.
Dodatkowe propozycje :
- udziec podawany z kaszą, sosem żurawinowym, sosem ciemnym i pieczonymi gruszkami,
- indyk pieczony w całości podawany z dzikim ryżem, sosem żurawinowym, sosem truskawkowo-cytrynowym i pieczonymi jabłkami,
- prosiak w całości podawany z kaszą lub pieczonymi ziemniakami i sosem żurawinowym,
- karkówka zawijana w boczek z czosnkiem podawana na żeliwnych misach,
- mini goloneczki podawane na kiszonej kapuście z kaszą pęczak i sosem chrzanowym,
- pstrąg łososiowy w całości pieczony w piecu, faszerowany smażonymi warzywami
-->