Imprezy okolicznościowe

Prezentujemy Państwu przykładowe menu na imprezy okolicznościowe:

Obiad

Pierwsze danie:

Zupa do wyboru:

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów ze śmietaną i bazylią
  • Krem z białych warzyw z prażonym boczkiem i słonecznikiem
  • Zupa paprykowa z grzanką, serem i boczkiem
  • Zupa cebulowa z grzanką

Drugie danie:

Podajemy 3 sztuki mięsa do wyboru:

  • Roladki z piersi kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
  • Kotlet de volaille z pietruszką i masełkiem
  • Zraz wieprzowy faszerowany ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem
  • Schabowy smażony na smalcu
  • Medalion z indyka w złotej panierce
  • Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
  • Kaczka pieczona w całości z jabłkami

Dodatki:

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki zapiekane
  • Sosy: ciemny, czosnkowy

Bukiet surówek (3 do wyboru):

  • Buraczki z chrzanem i cebulą
  • Marchewka z groszkiem
  • Biała kapusta
  • Świeża marchewka z brzoskwinią
  • Kapusta zasmażana z boczkiem
  • Wiosenna surówka z kapusty pekińskiej
  • Talarki z buraczków z octem balsamicznym, zapiekane w piecu
  • Zasmażana czerwona kapusta na ciepło

Zakąski:

  • Kurczak wędzony w cieście francuskim z serkiem i papryką
  • Kawałki kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z dipem
  • Rogaliki nadziewane rukolą i twarożkiem z wędzonym łososiem
  • Mini hamburger
  • Tatar z cebulką i ogórkiem
  • Pstrąg wędzony
  • Galaretka z kurczaka
  • Sałatka Cezar
  • Sałatka z brokułami, jajkiem, cebulą i kukurydzą

Kolacja:

Dania do wyboru:

  • Karkówka podawana na kapuście kiszonej z kaszą
  • Gołąbki w sosie pomidorowym
  • Pałeczki z kurczaka podawane na groszku z porem
  • Pierogi z mięsem, boczkiem i cebulą

Zupa do wyboru:

  • Flaki
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Żurek z jajkiem
  • Gulaszowa

Napoje bez limitu: kawa, herbata, woda z cytryną


Możliwość modyfikacji menu według życzenia klienta.

-->