Imprezy okolicznościowe

Prezentujemy Państwu przykładowe menu na imprezy okolicznościowe:

Menu I

Pierwsze danie: Zupa do wyboru ( rosół z kury z makaronem ,krem z zielonego groszku , krem z pomidorów z śmietaną i bazylią). Drugie danie:
  • Podajemy 3 sztuki mięsa do wyboru :
    • roladki z mozzarelą i suszonymi pomidorami,
    • kotlet de volaille,
    • zraz wieprzowym faszerowany ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem,
    • schab z pieczarkami ,
    • medalion z indyka w złotej panierce ,
    • pieczeń z szynki,
  • ziemniaki zapiekana lub z wody z koperkiem,
  • sosem ciemny lub czosnkowym,
  • bukiet surówek ( 3 do wyboru: buraczki z chrzanem i cebulą , marchewka z groszkiem , biała kapusta , świeża marchewka z brzoskwinią, kapusta zasmażana z boczkiem ,wiosenna surówka z kapusty piekińskiej , talarki z buraczków z octem balsamicznym zapiekane w piecu , zasmażana czerwona kapusta na ciepło )
Zakąski:
  • kurczak wędzony w cieście francuskim z serkiem i papryką,
  • kawałki kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z dipem,
  • mini tortille z kurczakiem ,
  • naleśniki szpinakowe z twarożkiem , rzodkiewką i kiełkami ,
  • galaretka z kurczaka lub wieprzowa ,
  • śledzik na cztery sposoby (w oleju, rolmopsy , po kaszubsku , w sosie musztardowym),
  • krokiety z mięsem mielonym , pieczarkami i serem
Kolacja:
  • sakiewki z kurczaka faszerowane papryką , ogórkiem konserwowym , pieczarkami , cebulą i serem lub karkówka zwijana w boczku z czosnkiem ,
  • sałatka grecka ,
  • sałatka w kurczakiem wędzonym ,
  • pieczywo ,masło ,
  • zupa do wyboru ( flaki, barszcz z krokietem , żurek , gulaszowa)
Napoje (bez limitu):
  • kawa, herbata,
  • woda z cytryną
Dodatkowe propozycje:
  • udziec podawany z kaszą , sosem żurawinowym , sosem ciemnym i pieczonymi gruszkami,
  • indyk pieczony w całości podawany z dzikim ryżem , sosem żurawinowym, sosem truskawkowo-cytrynowym i pieczonymi jabłkami,
  • prosiak w całości podawany z kaszą lub pieczonymi ziemniakami i sosem żurawinowym,
  • karkówka zawijana w boczek z czosnkiem podawana na żeliwnych misach,
  • mini goloneczki podawane na kiszonej kapuście z kaszą pęczak i sosem chrzanowym,
  • pstrąg łososiowy w całości pieczony w piecu , faszerowany smażonymi warzywami

Menu II

Pierwsze danie
  • zupa do wyboru:
    • barszcz z uszkami,
    • domowy rosół z makaronem,
    • krem z zielonego groszku
Drugie danie
  • trzy mięsa do wyboru:
    • kotlet de volaille z masłem i pietruszką,
    • zraz z kartkówki faszerowany ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem ,
    • schabowy z pieczarkami,
    • medalion z indyka z serem,
    • roladka wieprzowa z pieczarkami w sosie,
  • ziemniaki z wody z koperkiem lub ziemniaki zapiekane,
  • ciemny sos, sos czosnkowy,
  • zestaw surówek.
Zakąski
  • galaretka drobiowa,
  • pierś z kurczaka w cieście z dipem,
  • krokiety faszerowane mięsem, pieczarkami i serem ,
  • jajka faszerowane łososiem i sosem tatarskim ,
  • śledzik z cebulką w oleju ,
  • rolmopsy,
  • kurczak wędzony w cieście francuskim z papryką i serkiem,
  • zapiekane klopsiki mielone w boczku,
  • szpinakowe naleśniki nadziewane twarożkiem z rzodkiewką.
Kolacja
  • sakiewka z kurczaka faszerowana papryką, ogórkiem konserwowym, pieczarkami, cebulą i serem lub karkówka zawijana w boczku z czosnkiem w sosie własnym z warzywami,
  • sałatka grecka lub sałatka z kurczakiem wędzonym,
  • schabowy nadziewany papryką w sosie,
  • połączenie różnych sałat z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi w sosie z bazylią,
  • zupa do wyboru:
    • flaki,
    • barszcz z krokietem,
    • żurek,
    • gulaszowa.
Kawa, herbata, woda z cytryną (bez limitu).

Możliwość modyfikacji menu według życzenia klienta.

Menu III

Pierwsze danie
  • zupa do wyboru:
    • barszcz z uszkami,
    • domowy rosół z makaronem,
    • krem z zielonego groszku,
    • zupa krem pomidorowa ze śmietaną i bazylią.
Drugie danie
  • cztery mięsa do wyboru:
    • kotlet de volaille z masłem i pietruszką,
    • zraz z kartkówki faszerowany ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem,
    • schabowy z pieczarkami,
    • medalion z indyka z serem,
    • roladka wieprzowa z pieczarkami w sosie,
  • ziemniaki z wody z koperkiem lub ziemniaki zapiekane,
  • ciemny sos, sos czosnkowy,
  • zestaw surówek.
Zakąski
  • galaretka drobiowa,
  • pierś z kurczaka w cieście z dipem,
  • krokiety faszerowane mięsem, pieczarkami i serem,
  • jajka faszerowane łososiem i sosem tatarskim,
  • śledzik z cebulką w oleju,
  • rolmopsy,
  • kurczak wędzony w cieście francuskim z papryką i serkiem,
  • zapiekane klopsiki mielone w boczku,
  • szpinakowe naleśniki nadziewane twarożkiem z rzodkiewką.
Kolacja
  • łosoś pieczony z nacią selera i słonecznikiem parzonym,
  • sakiewka z kurczaka faszerowana papryką, ogórkiem konserwowym, pieczarkami, cebulą i serem lub karkówka zawijana w boczku z czosnkiem w sosie własnym z warzywami,
  • sałatka grecka lub sałatka z kurczakiem wędzonym,
  • schabowy nadziewany papryką w sosie,
  • połączenie różnych sałat z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi w sosie z bazylią,
  • zupa do wyboru:
    • flaki,
    • barszcz z krokietem,
    • żurek lub gulaszowa.
Kawa, herbata, woda z cytryną (bez limitu).

Możliwość modyfikacji menu według życzenia klienta.

 
-->