Prezentujemy Państwu przykładowe menu na imprezy okolicznościowe:
Menu I
Pierwsze danie: Zupa do wyboru ( rosół z kury z makaronem ,krem z zielonego groszku , krem z pomidorów z śmietaną i bazylią). Drugie danie:- Podajemy 3 sztuki mięsa do wyboru :
- roladki z mozzarelą i suszonymi pomidorami,
- kotlet de volaille,
- zraz wieprzowym faszerowany ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem,
- schab z pieczarkami ,
- medalion z indyka w złotej panierce ,
- pieczeń z szynki,
- ziemniaki zapiekana lub z wody z koperkiem,
- sosem ciemny lub czosnkowym,
- bukiet surówek ( 3 do wyboru: buraczki z chrzanem i cebulą , marchewka z groszkiem , biała kapusta , świeża marchewka z brzoskwinią, kapusta zasmażana z boczkiem ,wiosenna surówka z kapusty piekińskiej , talarki z buraczków z octem balsamicznym zapiekane w piecu , zasmażana czerwona kapusta na ciepło )
- kurczak wędzony w cieście francuskim z serkiem i papryką,
- kawałki kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z dipem,
- mini tortille z kurczakiem ,
- naleśniki szpinakowe z twarożkiem , rzodkiewką i kiełkami ,
- galaretka z kurczaka lub wieprzowa ,
- śledzik na cztery sposoby (w oleju, rolmopsy , po kaszubsku , w sosie musztardowym),
- krokiety z mięsem mielonym , pieczarkami i serem
- sakiewki z kurczaka faszerowane papryką , ogórkiem konserwowym , pieczarkami , cebulą i serem lub karkówka zwijana w boczku z czosnkiem ,
- sałatka grecka ,
- sałatka w kurczakiem wędzonym ,
- pieczywo ,masło ,
- zupa do wyboru ( flaki, barszcz z krokietem , żurek , gulaszowa)
- kawa, herbata,
- woda z cytryną
- udziec podawany z kaszą , sosem żurawinowym , sosem ciemnym i pieczonymi gruszkami,
- indyk pieczony w całości podawany z dzikim ryżem , sosem żurawinowym, sosem truskawkowo-cytrynowym i pieczonymi jabłkami,
- prosiak w całości podawany z kaszą lub pieczonymi ziemniakami i sosem żurawinowym,
- karkówka zawijana w boczek z czosnkiem podawana na żeliwnych misach,
- mini goloneczki podawane na kiszonej kapuście z kaszą pęczak i sosem chrzanowym,
- pstrąg łososiowy w całości pieczony w piecu , faszerowany smażonymi warzywami
Menu II
Pierwsze danie- zupa do wyboru:
- barszcz z uszkami,
- domowy rosół z makaronem,
- krem z zielonego groszku
- trzy mięsa do wyboru:
- kotlet de volaille z masłem i pietruszką,
- zraz z kartkówki faszerowany ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem ,
- schabowy z pieczarkami,
- medalion z indyka z serem,
- roladka wieprzowa z pieczarkami w sosie,
- ziemniaki z wody z koperkiem lub ziemniaki zapiekane,
- ciemny sos, sos czosnkowy,
- zestaw surówek.
- galaretka drobiowa,
- pierś z kurczaka w cieście z dipem,
- krokiety faszerowane mięsem, pieczarkami i serem ,
- jajka faszerowane łososiem i sosem tatarskim ,
- śledzik z cebulką w oleju ,
- rolmopsy,
- kurczak wędzony w cieście francuskim z papryką i serkiem,
- zapiekane klopsiki mielone w boczku,
- szpinakowe naleśniki nadziewane twarożkiem z rzodkiewką.
- sakiewka z kurczaka faszerowana papryką, ogórkiem konserwowym, pieczarkami, cebulą i serem lub karkówka zawijana w boczku z czosnkiem w sosie własnym z warzywami,
- sałatka grecka lub sałatka z kurczakiem wędzonym,
- schabowy nadziewany papryką w sosie,
- połączenie różnych sałat z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi w sosie z bazylią,
- zupa do wyboru:
- flaki,
- barszcz z krokietem,
- żurek,
- gulaszowa.
Możliwość modyfikacji menu według życzenia klienta.
Menu III
Pierwsze danie- zupa do wyboru:
- barszcz z uszkami,
- domowy rosół z makaronem,
- krem z zielonego groszku,
- zupa krem pomidorowa ze śmietaną i bazylią.
- cztery mięsa do wyboru:
- kotlet de volaille z masłem i pietruszką,
- zraz z kartkówki faszerowany ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem,
- schabowy z pieczarkami,
- medalion z indyka z serem,
- roladka wieprzowa z pieczarkami w sosie,
- ziemniaki z wody z koperkiem lub ziemniaki zapiekane,
- ciemny sos, sos czosnkowy,
- zestaw surówek.
- galaretka drobiowa,
- pierś z kurczaka w cieście z dipem,
- krokiety faszerowane mięsem, pieczarkami i serem,
- jajka faszerowane łososiem i sosem tatarskim,
- śledzik z cebulką w oleju,
- rolmopsy,
- kurczak wędzony w cieście francuskim z papryką i serkiem,
- zapiekane klopsiki mielone w boczku,
- szpinakowe naleśniki nadziewane twarożkiem z rzodkiewką.
- łosoś pieczony z nacią selera i słonecznikiem parzonym,
- sakiewka z kurczaka faszerowana papryką, ogórkiem konserwowym, pieczarkami, cebulą i serem lub karkówka zawijana w boczku z czosnkiem w sosie własnym z warzywami,
- sałatka grecka lub sałatka z kurczakiem wędzonym,
- schabowy nadziewany papryką w sosie,
- połączenie różnych sałat z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi w sosie z bazylią,
- zupa do wyboru:
- flaki,
- barszcz z krokietem,
- żurek lub gulaszowa.
Możliwość modyfikacji menu według życzenia klienta.