Wesele

Detale Starogród (4)

Prezentujemy Państwu przykładowe menu weselne:

1. Obiad:

Pierwsze danie: rosół z kury.

Drugie danie:

  • ryż z białym sosem, rodzynkami i gotowanym mięsem drobiowym,
  • Podajemy 4 sztuki mięsa do wyboru na osobę:
    • kotlet schabowy z pieczarkami,
    • kotlet de volaille z pietruszką i masłem,
    • zraz wołowy z boczkiem, ogórkiem i cebulą,
    • roladka wieprzowa,
    • pieczeń z szynki,
    • medalion z indyka w złotej panierce,
    • cała kaczka pieczona w jabłkach z sokiem pomarańczowym,
  • ziemniaki z wody z koperkiem,
  • ciemny sos,
  • bukiet surówek ( 3 do wyboru: buraczki z chrzanem i cebulą , marchewka z groszkiem , biała kapusta , świeża marchewka z brzoskwinią, kapusta zasmażana z boczkiem , wiosenna surówka z kapusty piekińskiej , talarki z buraczków z octem balsamicznym zapiekane w piecu , zasmażana czerwona kapusta na ciepło )

2. Deser:

  • lody z bitą śmietaną i owocami,
  • owoce na patery

3. Zakąski:

  • kurczak wędzony w cieście francuskim z serkiem i papryką,
  • kawałki kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z dipem,
  • mini tortille z kurczakiem ,
  • pasztet staropolski z żurawiną,
  • naleśniki szpinakowe z twarożkiem , rzodkiewką i kiełkami ,
  • galaretka z kurczaka lub wieprzowa ,
  • śledzik na cztery sposoby (w oleju, rolmopsy , po kaszubsku , w sosie musztardowym),
  • krokiety z mięsem mielonym , pieczarkami i serem

4. Kolacja:

  • pstrąg w galarecie lub ryba po grecku,
  • schabowy nadziewany kiełbasą polską i marchewką na gorąco lub w galarecie,
  • leczo lub strogonow wieprzowy,
  • bigos,
  • 3 sałatki do wyboru (ravioli, gyros, grecka, tradycyjna warzywna, z kurczakiem wędzonym, sałatka z rukolą, gruszką, orzechami, grejpfrutem i serem pleśniowym),
  • rolada rzymska nadziewana gotowanym jajkiem podawana z sosem chrzanowym,
  • roladka z kurczaka nadziewana porem podawane z sosem śmietanowym,
  • pieczywo, masło,
  • 2 zupy do wyboru (barszcz , flaki , żurek z jajkiem , krem z pomidorów z śmietaną, gulaszowa pikantna ),

5. Napoje (bez limitu):

  • kawa, herbata,
  • sok jabłkowy, pomarańczowy i woda z cytryną.

 

W cenie:

Pokój dla młodej pary ze śniadaniem .

 

Możliwość modyfikowania menu według życzenia klienta.
Dodatkowe propozycje :

  • udziec podawany z kaszą, sosem żurawinowym, sosem ciemnym i pieczonymi gruszkami,
  • indyk pieczony w całości podawany z dzikim ryżem, sosem żurawinowym, sosem truskawkowo-cytrynowym i pieczonymi jabłkami,
  • prosiak w całości podawany z kaszą lub pieczonymi ziemniakami i sosem żurawinowym,
  • karkówka zawijana w boczek z czosnkiem podawana na żeliwnych misach,
  • mini goloneczki podawane na kiszonej kapuście z kaszą pęczak i sosem chrzanowym,
  • pstrąg łososiowy w całości pieczony w piecu, faszerowany smażonymi warzywami
-->